Satimex Plusz Kft.

...a jövő fénye a jelenben

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Home Ledes világítás előnyei

Ledes lámpák előnyei

E-mail Nyomtatás PDF

LEDES VILÁGÍTÁSTECHNIKA 

Az első benyomást az igényes lakberendezés és a világítástechnika nyújtja.  Minden igényes vásárlótérbe, ügyfélszolgálati helyiségbe a lakberendezők előszeretettel szereltetnek az általános világítást biztosító fényforrások mellé halogénlámpás díszvilágítást, ami természetesen a meglévő világításhoz hozzáadódik.

Lakásokban szintén sok helyen találhatunk nagyon dekoratív halogénlámpás világítást kiegészítésként vagy önálló világításként. 

 

Az esetek többségében az általánosan használt 50 W-os fogyasztású halogénlámpák a villanykályhákhoz hasonlóan jelentősen növelik a villanyszámlát. Hőtermelésüket a légkondicionáló működése kompenzálhatja, ami további költségeket jelent.A halogénlámpák élettartama 1000 – 2000 óra, amit a ki és bekapcsolási tranziensek tovább rövidíthetnek.  Így a világítás karbantartása további költségeket jelent. Energia és karbantartási költségeket takaríthatunk meg, amennyiben ledes fényforrásokat alkalmazunk a világítástechnikai berendezéseinkben.

 

Hasonlóan más termékekhez itt is sok féle minőségű és megbízhatóságú eszközöket kaphatunk a kereskedelemben. Cégünk kizárólag a kiváló minőségű TELETRONIK eszközök forgalmazását végzi, melyek mind megbízhatóság, mind fényerő szempontjából ki tudják elégíteni az igényeket. Érdeklődés esetén a helyszínen megfelelő számú lámpa cseréjével bemutatjuk az általunk javasolt megoldásokat, amiből tetszés szerint lehet választani.

 

Egy példával érzékeltetve: 20 db 50W-os halogénlámpa éves fogyasztása napi 12 óra és 300 nap esetén 3600 kW, ami kb. 162000 Ft, ezt lehet kiváltani ledes 4W-os fényforrással, ami hasonló megvilágítást biztosít, az előző feltételek mellett 288 kW fogyasztással és kb.13000 Ft költséggel. Ehhez még hozzá kell számítani, hogy a ledes lámpa élettartama alatt a hagyományos halogénlámpát 25, 30 alkalommal ki kellene cserélni, ami karbantartási költséget és az eszközök bekerülési költségét jelenti.

 Természetesen minden más típusú világítótest ledes megfelelőjét is tudjuk biztosítani, de  fénycsöves világítás esetén  a halogénlámpához hasonló megtakarítást nem tudunk elérni. Ezekben az esetekben 15 – 40 % megtakarításról beszélhetünk. Ekkor a jelentősebb megtakarítást a karbantartás elmaradása jelenti.

Fontos tényező még a ledes eszközöknél a villogásmentes üzem, valamint a tény, hogy az UV és infravörös tartományban nem sugároz, az egészségre nem káros.

 

Így a környezetünk védelme a lámpacserékkel az első nap elkezdődik.

Módosítás dátuma: 2010. április 14. szerda, 17:01